مولوسکوم تناسلی چیست؟ {درمان قطعی} + علائم و علت

clinic zarei
3 min readJul 17, 2023

--

مولوسکوم تناسلی یک بیماری مقاربتی-جنسی (STI) بوده که در طول رابطه و تماس جنسی از فرد بیمار به فرد سالم منتقل می شود. در نتیجه مسری است. بسیاری ممکن است مولوسکوم را با زگیل تناسلی اشتباه بگیرند ولی این دو تفاوت دارند.

علاوه بر مردان و زنان، این بیماری در کودکان نیز شایع بوده و به صورت زائده های تناسلی آبکی یا گوشتی روی پوست بدن و نواحی تناسلی ایجاد می شود. روش های مختلفی برای درمان قطعی مولوسکوم تناسلی وجود دارد که در کلینیک دکتر علیرضا زارعی در ادامه آنها را بررسی میکنیم.

مولوسکوم تناسلی چیست؟

مولوسکوم تناسلی یک عفونت پوستی است که توسط ویروسی به همین نام (Molluscum contagiosum) ایجاد می شود. این برجستگی ها یا ضایعات خوش خیم، توده هایی کوچک روی سطح پوست شما ایجاد می کنند.

در صورتی که زائده ها کوچک باشند، معمولا بدون درد هستند. آنها بدون درمان برطرف می شوند و به ندرت جای زخم باقی می ماند. مدت زمان ماندگاری ویروس برای هر فرد متفاوت است، اما مولوسکوم ها می توانند از 2 ماه تا 4 سال باقی بمانند.

آنژیوکراتوم چیست و چه تفاوتی با این بیماری دارد؟

مولوسکوم های تناسلی از طریق تماس مستقیم پوست با فردی که ویروس دارد یا از طریق لمس شیئی که ویروس آلوده کرده است، مانند حوله یا یک تکه لباس، بین افراد منتقل می شوند.

اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید، درمان ویروس ممکن است دشوارتر باشد یا عوارض شدیدتری ایجاد کند.

علائم مولوسکوم چیست؟

اگر شما یا فرزندتان با ویروس مولوسکوم تناسلی تماس پیدا کنید، ممکن است تا 6 ماه علائم عفونت را مشاهده نکنید. این علائم معمولاً بین 2 تا 7 هفته طول می کشد تا از لحظه ابتلا به ویروس مولوسکوم کونتاژیوزوم ظاهر شوند. در نتیجه سریعا به یک دکتر زگیل تناسلی که می تواند بیماری شما را شناسایی کند، مراجعه کنید.

ممکن است این زائده ها به صورت تکی و پراکنده یا گروهی رشد کنند. این برجستگی ها می توانند به تنهایی یا به صورت تکه ای تا 20 عدد ظاهر شوند. علائم آنها معمولاً عبارتند از:

  • بسیار کوچک، براق و از نظر ظاهری صاف
  • به رنگ گوشتی، سفید یا صورتی
  • جنس سفت و ایجاد فرورفتگی های پوستی
  • قطر بین 2 تا 5 میلی‌متر یا بین اندازه سر یک سنجاق و اندازه یک پاک کن بالای مداد
  • در هر جایی به جز کف دست یا کف پا وجود رشد میکنند. به ویژه روی صورت، شکم، تنه، بازوها و پاهای کودکان، یا داخل ران، اندام تناسلی (واژن و آلت تناسلی) و شکم بزرگسالان

علت به وجود آمدن

مولوسکوم تناسلی Molluscum contagiosum زمانی اتفاق می‌افتد که ویروسی به نام مولوسکوم تناسلی، که نوعی از ویروس آبله بوده را دریافت کنید.

این ویروس می تواند بین افراد در حالی که ضایعات قابل مشاهده دارند منتقل شود. همچنین امکان انتقال ویروس از یک ناحیه از پوست بدن به قسمت دیگر وجود دارد.

تفاوت مولوسکوم و زگیل تناسلی

مواردی که می توان زگیل تناسلی را از مولوسکوم تناسلی تشخیص داد، عبارتند از:

  • اندازه: مولوسکوم ها معمولاً کوچک هستند (دو تا پنج میلی متر) و رشد نمی کنند و متورم نمی شوند.
  • رنگ: مولوسکوم ها معمولاً برجستگی های صاف، مروارید مانند و گوشتی رنگ هستند.
  • محل سکونت: Molluscum contagiosum ممکن است به صورت منفرد یا گروهی ظاهر شود و معمولاً در صورت، گردن، سینه، شکم و ناحیه کشاله ران دیده می شوند.

source:https://cliniczarei.com/articles/%d9%85%d9%88%d9%84%d9%88%d8%b3%da%a9%d9%88%d9%85-%d8%aa%d9%86%d8%a7%d8%b3%d9%84%db%8c/

--

--

No responses yet